Bakgrund

Jonas Morians tidigare anställningar (ett relevant urval):

Egenföretagare (2011-)
Frilansskribent och kommunikationsrådgivare med egen låda. Sitter ihop med Rådhusgruppen City i Stockholm, men samarbetar regelbundet med andra i olika konstellationer. Har bl a en roll som seniorkonsult på K-Street Advisors.

Informations- och presschef, Attendo Care (2008-2010)
Nordens ledande vård- och omsorgsföretag. Skötte företagets alla presskontakter som talesperson samt skrev pressmeddelanden, debattartiklar och ansvarade för Attendos krishanteringsarbete och pressavdelning på nätet.

Informationsansvarig, Forum för levande historia (2007-2008)
Liten myndighet som bedriver informationsverksamhet om brott mot mänskligheten. Var vikarie för den ordinarie informationsansvarige under dennes föräldraledighet. Jobbet innebar medie- och intressentkontakter, främst inom politiken.

Krönikör (2007-)
Har genom åren skrivit ett stort antal krönikor om politik i bland annat Tidningen Broderskap, Aftonbladet och Västerbottens-Kuriren.

Informationsansvarig, Svensk Turism AB (2005-2007)
Intresseorganisation för besöksnäringen, nära knuten till Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR). Projektanställning med fokus på lobbying – dvs. politikerkontakter i syfte att påverka villkoren för näringen.

Pressekreterare, Riksteatern (2004-2005)
Sveriges största folkrörelsedrivna scenkonstverksamhet. Projektanställning med fokus på lobbying och utbildning i politiskt påverkansarbete, syftande till att etablera Riksteatern som en samhällsaktör – nationellt och lokalt.

Pressekreterare, Sverige i Europa/Ja till euron (2002-2003)
Samordnande kampanjorganisation för ett svenskt ja i folkomröstningen om EMU/euron. Projektanställning med fokus på författande av debattartiklar, arbetsledning av skribenter etc.

Kommunikationskonsult, Spider Relations (2000-2001)
PR-byrå med huvudsakligen ”dotcom”-kunder. Arbetade framförallt med att producera pressmeddelanden, underlag till debattartiklar, texter till årsredovisningar etc.

Informationsansvarig, Svenska Journalistförbundet (1998-2000)
Fackförbund för journalister. Anställdes som informatör med ansvar för webbplats och textproduktion. Tjänsten utvecklades och innebar bl a ett omfattande profil- och namnbyte för förbundet, författande av debattartiklar och att på olika sätt etablera Journalistförbundet som en samhällsaktör.

Projektledare, Socialdemokraterna (1998)
Projektanställning i valrörelsen med fokus på utveckling, drift och utbildning om partiets webbplats.

Nationell sekreterare och informationsansvarig, Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer (1996-98)
LSU är paraplyorganisationen för barn- och ungdomsorganisationer. Tjänsten innebar interninformation till medlemsförbunden och nationellt – politiskt – påverkansarbete för medlemmarnas gemensamma intressen.

* * *

Parallellt med studier och arbete har Jonas Morian också varit föreningsaktiv inom framförallt socialdemokratin (SSU, Socialdemokratiska studentförbundet och socialdemokraterna). Har tidigare haft diverse olika förtroendeuppdrag, främst på lokal- och distriktsnivå (styrelseledamot i SSU Stockholms län, ersättare i Huddinge kommunfullmäktige och dito i Norrmalms stadsdelsnämnd, samt ordförande i Socialdemokratiska pressföreningen).

Jonas Morian har också länge varit aktiv bloggare och är kunnig på området sociala medier. Han är en av grundarna av politikbevakningssajten Makthavare.se.

Annonser