Åkesson kunde inte rensa ut alla

Trots att Sverigedemokraterna kämpat så mycket med att förändra bilden av sig själva, händer ständigt saker som får dem att framstå som ett parti av och för män med dåligt ölsinne och omdöme. Om detta skriver jag i Aftonbladet i dag.

Annonser

2 responses to “Åkesson kunde inte rensa ut alla

 1. Du skriver:
  > [SD:s] egna företrädares överrepresentation i [brottsstatistiken], i förhållande till andra partiers medlemmar, blir därmed extra pinsam för Sverigedemokraterna.

  Vilken överrepresentation? Inför valet 2006 kom Expo fram till att 10 % av SD:s valbara kandidater var dömda för brott. Medierna gottade sig i detta, det framställdes som graverande ungefär som i din artikel.

  Strax därefter undersökte SR riksdagspartierna och fann att 19 % (!!) av deras kandidater var dömda för brott.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=937718

  Om man dessutom betänker att män är allmänt överrepresenterade och SD har sned könsfördelning på sina listor så är SD:s lägre brottsfrekvens ännu mer anmärkningsvärd.

  Inför valet 2010 var inte en enda SD-kandidat på riksdagslistan dömd för brott. Antagligen det enda partiet för vilket detta gällde.

  Så nu undrar jag, kommer det en dementi i Aftonbladet?

 2. Dementi i Aftonbladet får du fråga tidningens ansvarige utgivare om. Om du läser min krönika igen så ser du att min formulering om överrepresentation inte inskränkte sig till Sd:s riksdagskandidater eller -ledamöter. Jag kan dock konstatera att minst en Sd-ledamot är dömd för förtal. Och olika partiföreträdares kopplingar till diverse högerextrema grupper som partiet officiellt tar avstånd ifrån är väl dokumenterade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s