Österberg räcker inte till

Proffstyckarna Morian och Ingerö kommenterar politikUnder valrörelsen bloggade jag och Johan Ingerö på Aftonbladet.se under vinjetten Proffstyckarna. Vi kommenterade utspel och andra händelser utifrån varsitt politiskt perspektiv. Detta blev mycket uppskattat av läsarna, och vi tar nu konceptet ett steg till genom att på Aftonbladet Debatt varannan fredag ha Proffstyckarna som stående inslag. Dessutom lär vi skriva en del utöver detta på nätet.

Vårt första bidrag publicerades i dag och handlar om den som just nu verkar vara den starkaste kandidaten till att ta över som s-ordförande: Sven-Erik Österberg. Som jag ser det har han inte den karisma och kommunikativa förmåga som krävs för att vända den nedåtgående trenden för socialdemokratin.

Det mest generösa som verkar kunna sägas om Österberg är att han inte splittrar partiet. Faktum är att han inte sticker ut alls. Ingen tycks kunna nämna någon fråga han brinner för, mer än stabila statsfinanser och att människor ska ha jobb. Inget ont i det, men det engagerar inte. Varken positivt eller negativt.

Läs gärna också Ingerös kommentar på samma tema.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s